Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αίγινα (Aegina) Part 2

Συνεχίζω τη περιγραφή μου για την Αίγινα με αναφορά σε αυτό το άρθρο στις παραλίες του νησιού. Μη περιμένει κανείς να βρει στην Αίγινα παραλίες όπως στις Κυκλάδες ή στο Ιόνιο. Ζήτημα να συμπληρώνουν μια δεκάδα οι παραλίες με άμμο αφού το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται από βράχια. Γενικά τα νερά είναι πολύ καθαρά ειδικά μετά από τη δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού στη Ψυτάλλεια. 

Αρχίζοντας την αναφορά μου στις αμμώδεις παραλίες θα ξεκινήσω από το Μαραθώνα Α και Β που απέχουν μεταξύ τους μερικά μέτρα και είναι δύο κλασικές παραλίες στις οποίες πάνε συνήθως οικογένειες με παιδάκια γιατί είναι και πολύ ρηχά τα νερά. Συνεχίζοντας τη διαδρομή από το Μαραθώνα προς τη Πέρδικα ο επισκέπτης περνάει από τη ποιο "in" παραλία του νησιού την Αιγινήτισσα όπου σκάνε μύτη όπως έχω ξαναγράψει σε παλαιότερο άρθρο οι κλασικοί σφίχτες με τα mini cooper , τα κοκτέιλ στο χέρι υπό τον ήχο της μουσικής, τις ρακέτες παραμάσχαλα, και τα γκομενάκια που δεν ακουμπάνε τα χέρια στην άμμο για να μη χαλάσουν τα νύχια τους. 

Κλειδί
Φτάνοντας στη Πέρδικα υπάρχουν δύο επιλογές Πρώτη επιλογή είναι η παραλία του Σαρπά με πολύ όμορφη αμμουδιά παρόλο που υπάρχει και ένας υποσταθμός της Δεη εκεί. Δεύτερη επιλογή είναι το Κλειδί ένας πανέμορφος μικρός κόλπος στον οποίο πάνε πολλά σκάφη με νερά που ψιλοπρασινίζουν και βυθό για ψάρεμα. Τέλος υπάρχουν αμμουδιές στη διαδρομή προς τη Σουβάλα όπως οι Καμάρες που έχουν και παιχνίδια μέσα στο νερό (π.χ τραμπολίνο), ή διπλά στο λιμάνι της Αίγινας η Κολώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου