Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Αίγινα (Aegina) Part 3

Ήρθε η ώρα να τελειώσω με την αναφορά μου στο νησί της Αίγινα, αν και επιφυλάσσομαι να γράψω κανένα αρθράκι το χειμώνα, σε καμία επίσκεψη μου κάποιο σ/κ. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα αναφερθώ στη διασκέδαση του νησιού, βλέποντας την από τη δική μου οπτική γωνία. Καταρχήν ο καθένας μπορεί να βρει, ειδικά το καλοκαίρι, να διασκεδάσει όπως επιθυμεί αφού το νησί καλύπτει όλα τα γούστα από ροκάδικα έως μπουζούκια και club. 

Βατζούλιας
Πριν αναφερθώ στα club  πρέπει να σας πω που πρέπει να πάτε οπωσδήποτε για καλό φαγητό. Πρώτος και καλύτερος ο Βατζούλιας, μια παραδοσιακή παλιά ταβέρνα που ανοίγει μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και φτιάχνει εκπληκτικό μουσακά, κόκκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι, ή μπιφτέκια με μακαρόνια. Συνεχίζω με τον Βάκχο, που βρίσκεται κοντά στη Βαγία με τα φοβερά σαλιγκάρια του, τη πατατοσαλάτα και τη τονοσαλάτα του, ενώ απέναντι από τη ταβέρνα του έχει και το μποστάνι του. Για ψάρι επιλέγω τη ψαροταβέρνα Αιγινήτισσα, που είναι στη διαδρομή προς Πέρδικα, τον Σκοτάδη στη παραλία της Αίγινας και τον Νόντα στη Πέρδικα. Τέλος πολύ αξιόλογα μαγαζιά επίσης είναι ο Ιππόκαμπος, το Μαριδάκι και το Δρομάκι. Από σουβλάκια συνιστώ ανεπιφύλακτα το κεντρικό σουβλατζίδικο της Κυψέλης όπως και ένα που είναι στη πόλη της Αίγινας στο τέλος της Αφαίας πάνω στη στροφή που οδηγεί στις φυλακές (όπως καταλάβατε δε θυμάμαι όνομα).

Στο θέμα νυχτερινή διασκέδαση, υπάρχει το club Cafe Ελληνικόν Seaside στο οποίο κάθε σ/κ γίνεται πανικός και από κόσμο αλλά και από ακριβά αυτοκίνητα παρκαρισμένα απο έξω όπως BMW X5, Porsche Cayenne, Mercedes και πολλά άλλα. Τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει από τον ίδιο ιδιοκτήτη και η Ρέμβη, που μαζεύει επίσης πολύ κόσμο. Στο ίδιο στυλ είναι και το inn on the beach, το οποίο προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους καναπέδες του σχεδόν πάνω στη θάλασσα αλλά και φοβερά πρωινά για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.
Για τους πιο ροκ τύπους υπάρχουν τα Περδικιώτικα, ενώ για τους πιο μπαρμπάδες η επιλογή τους είναι η Αυλή. Το νησί διαθέτει και μπουζούκια πάνω από το Ελληνικόν και ίσως κάποια άλλα που δε τα γνωρίζω αφού δε είναι μέσα στις προτιμήσεις μου.
Τέλος θα πρέπει να πάτε για ένα ποτό στη Πέρδικα και να απολαύσετε το φεγγάρι να φωτίζει τη θάλασσα στη σκιά της Μονής. Ένα υπέροχο μέρος για να χαλαρώσετε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου