Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Λέρος ( Leros)

Λέρος
Και το ταξίδι συνεχίζεται, επόμενος σταθμός το πανέμορφο νησί της Λέρου βορειότερα της Καλύμνου με έκταση περίπου 53 τμ και κατοίκους λογικά κοντά στις εννία χιλιάδες πια. Μεγαλύτερο χωριό είναι η Αγία Μαρίνα μετά είναι το Λακκί ενώ οι υπηρεσίες είναι στο Πλάτανο. Όπως και τα υπόλοιπα νησιά από το ταξίδι αυτό  έτσι και σε αυτό δεν έχω πολύ καθαρή εικόνα του νησιού αφού κάτσαμε μόνο μία νύχτα και λίγο το επόμενο πρωινό. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι στο πολύ λίγο χρόνο που έκατσα δεν ανακάλυψα και μικρούς θησαυρούς. 

Ένας από αυτούς ήταν τα πασίγνωστα παστά της Λέρου. Τυχαία (δε θυμάμαι πού, να πω την αλήθεια) ανακάλυψα ένα μικρό εργοστάσιο κονσερβοποιείας και πρέπει να αγόρασα άνετα δέκα κονσέρβες με γαύρο, σαρδέλα, κολλιό. Η Λέρος είναι πασίγνωστη για τα παστά της σε κονσέρβα.

Δεύτερη ανακάλυψη μια εκπληκτική ψαροταβέρνα στην Αγ. Μαρίνα που ήταν και το λιμάνι στο οποίο δέσαμε το σκάφος. Ακόμα θυμάμαι το γαύρο που φάγαμε ενώ εκεί δοκίμασα για πρώτη φορά και σαλάχι. Δυστυχώς όνομα δε θυμάμαι να το αναφέρω αλλά φαντάζομαι ότι επειδή και εμείς ρωτήσαμε και μας την είπαν, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς. 

Όπως ανέφερα και πιο πάνω στο νησί δεν έκατσα πολύ οπότε δε μπορώ να σας βοηθήσω όσο ήθελα αλλά αυτό που μπορώ να μοιραστώ ευχάριστα μαζί σας είναι το πιο όμορφο πράμα που μου συνέβει στο ταξίδι. Το πρωινό που φύγαμε κάναμε μια στάση έξω από τη Λέρο σε κάτι ξέρες για ψαροντούφεκο. Ότι βγάλαμε τα ψήσαμε στο σκάφος αλλά αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ ήταν η συνάντηση μας με δύο μικρές φώκιες. Μαγικές εικόνες και στιγμές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου