Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σκιάθος (Skiathos)

Σκιάθος
 Καταρχήν θα ξεκινήσω με πολύ ευχάριστη διάθεση γιατί σήμερα η κοπελιά μου τέλειωσε το μεταπτυχιακό στο digital marketing και επιτέλους θα μπορούμε να ξεφύγουμε τα σαββατοκύριακα είτε στα Ελληνικά νησιά είτε να πάρουμε το αμάξι και όπου μας βγάλει. Μία εκδρομή είτε κοντινή, είτε λίγο πιο μακρινή εμένα προσωπικά μου βγάζει όλη την ένταση της βδομάδας από τη δουλειά και από τη καθημερινότητα της πόλης.


Μετά λοιπόν τη πανέμορφη αυτή διαδρομή από τη Μήλο έως τη Σκιάθο με σκάφος θα μιλήσω για αυτό το καταπράσινο και πανέμορφο νησί. Εκεί έκατσα μόνο κάτι ώρες αφού το σκάφος το πήγαμε εκεί γιατί το είχε νοικιάσει μια παρέα για να γυρίσει τις Σποράδες. Οπότε μετά από κάτι ώρες πήρα το καράβι για Αγ. Κωνσταντίνο. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το πράσινο που είχε το νησί, δεν είναι και λίγο μετά τις ξερές Κυκλάδες να πας στις Σποράδες. Η πόλη της Σκιάθου αποτελεί το μοναδικό οικισμό του νησιού και είναι κτισμένη σε απάνεμο κόλπο, ενώ η απόσταση του νησιού από τη στεριά είναι 41 μίλια από το Βόλο και 2,5 από τις ακτές του Πηλίου. Μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 4.000 ενώ το καλοκαίρι μπορεί να φτάσουν και τους 65 με 70 χιλιάδες χωρίς όμως να αλλοιώνεται η εικόνα του νησιού.

Στην είσοδο του λιμανιού και αριστερά διακρίνονται τα παλιά ναυπηγεία,ενώ κοντά είναι και μια λίμνη που αποτελεί σημαντικό βιότοπο κυρίως για πουλιά. Τα σπίτια του νησιού διακρίνονται από τη παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική είναι χτισμένα αμφιθεατρικά, ενώ η βόλτα στα δρομάκια του νησιού και κυρίως στη παλιά πόλη είναι πανέμορφη.

Μπούρτζι
Το μπούρτζι δε το επισκέφτηκα αλλά το είδα μόνο από μακριά. Πρόκειται για μια μικρή χερσόνησο που είναι στη μέση του λιμανιού και το χωρίζει στη μέση. Κάποτε υπήρχε φρούριο από το οποίο σώζονται ελάχιστα μέρη του, ενώ τώρα λειτουργεί πολιτιστικό κέντρο (στο παλιό δημοτικό) και ένα καφενείο.

Στο νησί μου είπαν ότι υπάρχει και το μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας το οποίο είναι σε ένα πανέμορφο μέρος δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο τοπίο και στο οποίο υπάρχουν πολλά σκυλιά και γάτες. Στο νησί υπάρχει και το σπίτι που μεγάλωσε ο Παπαδιαμάντης το οποίο είναι ένα κλασικό νησιώτικο σπίτι.

Το νησί της Σκιάθου όμως είναι πασίγνωστο για τις παραλίες του, αφού έχει περίπου 60 όλες πανέμορφες με πιο γνωστή τις Κουκουναριές, τη Μπανάνα (που πάνε και  γυμνιστές), το Βασιλιά, την Αγία Ελένη, και πολλές άλλες. Σε πολλές από αυτές υπάρχουν ταβερνάκια, μπαράκια, ενώ πολλά προσφέρουν και θαλάσσια σπορ.

Κουκουναριές
Εγώ προσωπικά θα ξαναπάω αλλά όχι για λίγες ώρες και ούτε και με τη βοήθεια του ψηφιακού κόσμου, αλλά για τουλάχιστον 5 ημέρες για διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου