Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σπέτσες ( Spetses) Part I

Σπέτσες
Μόλις γύρισα από Αίγινα και έκατσα στο computer για να γράψω για ένα άλλο νησί  του Σαρωνικού το κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών. Πάνε πολλά χρόνια που έχω να πάω, αλλά θυμάμαι αρκετά και κλασικά με τη βοήθεια του internet θα θυμηθώ περισσότερα. 

Καταρχήν μιλάμε για ένα νησί με μεγάλη ιστορία κυρίως στην επανάσταση του 21΄με ηρωίδα κυρίως τη Μπουμπουλίνα. Ιστορικά γεγονότα δε χρειάζεται να αναφέρω αφού μπορεί ο καθένας εύκολα με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο να τα βρει. 
Στο νησί λοιπόν έχω βρεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και όλες σχεδόν τις εποχές του χρόνου , καλοκαίρι, Πάσχα, χειμώνα αλλά και στη γιορτή της Αρμάτας. Το καλοκαίρι το νησί σφύζει από ζωή, γεμάτο από προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου αλλά κυρίως της υψηλής κοινωνίας κυρίως σε θέμα πορτοφολιού. Το καλοκαίρι, η κυκλοφορία των αμαξιών περιορίζεται στα περίχωρα του οικισμού, και οι μετακινήσεις μέσα σε αυτόν γίνονται με άμαξες. Έτσι περπατώντας μπορεί κάποιος πολύ πιο εύκολα να παρατηρήσει την αρχιτεκτονική του νησιού, να δει τα κλασικά αρχοντικά,να επισκεφτεί έναν από τους παλαιότερους φάρους της Ελλάδος, το μουσείο των Σπετσών και το μουσείο της Μπουμπουλίνας. Η βόλτα στη παραλία του νησιού από το παλιό λιμάνι έως την άλλη πλευρά περνώντας το ξενοδοχείο Ποσειδώνιον στο οποίο απ' έξω στέκεται και το άγαλμα της Μπουμπουλίνας είναι κάτι που πρέπει να κάνει όποιος επισκεφτεί το νησί. Και μόλις τελειώσει τη βόλτα αυτή να πάει για τα πασίγνωστα αμυγδαλωτά Σπετσών στη πλατεία (δε θυμάμαι το όνομα :P) που είναι κοντά στο λιμάνι. 
Ποσειδώνιο
Φάρος
Για φαγητό αξίζει να πάει κανείς (αν υπάρχει ακόμα) στη ψαροταβέρνα του Ταρσανά που είναι στο δρόμο προς το παλιό λιμάνι, εκεί είχα φάει τη καλύτερη σφυρίδα ever, ενώ στη πλατεία στο ρολόι έχει μια πολύ καλή πιτσαρία αν θυμάμαι και ένα εξίσου καλό σουβλατζίδικο. Στο επόμενο μέρος έχουμε αρμάτα, παραλίες και διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου