Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Αμοργός (Amorgos)

Χώρα Αμοργού
Το κυκλαδίτικο νησί του απέραντου γαλάζιου το οποίο ακόμα δεν έχω επισκεφτεί αλλά είναι στα πλάνα μου να το επισκεφτώ άμεσα. Πρόκειται για ένα νησί που έχει γίνει πασίγνωστο και στο κόσμο, από τη ταινία Απέραντο Γαλάζιο που περιγράφει την ιστορία δύο παιδικών φίλων και τη πορεία τους στην ελεύθερη κατάδυση. Άνετα θα έγραφα σε όλο το άρθρο μόνο για αυτή τη ταινία, ειδικά όσοι αγαπάτε τη θάλασσα δείτε τη χτες .

Η Αμοργός διαθέτει δύο φυσικά λιμάνια τα Κατάπολα και την Αιγιάλη με κυριότερο το πρώτο.Ψάχνοντας λοιπόν πληροφορίες στο internet διάβασα ότι το οδικό της δίκτυο είναι σχετικά καινούριο αφού ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 90 με αποτέλεσμα να διαθέτει ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Οπότε και χωρίς τζιπ να πάτε αλλά με ένα mini cooper ή κάτι αντίστοιχο μη φοβηθείτε ότι θα το σπάσετε. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν χαθεί τα μονοπάτια που υπήρχαν, έτσι αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για όσους είναι λάτρεις της πεζοπορίας. Οι διαδρομές στο νησί με αμάξι ή μηχανή κινούνται στα όρια του γκρεμού και της θάλασσας δημιουργώντας μια αίσθηση φόβου αλλά και θαυμασμού του τοπίου. Η Αμοργός δεν είναι διάσημη όσο οι υπόλοιπες Κυκλάδες για τις παραλίες της αφού οι ακτές τις είναι αρκετά βραχώδεις, αποτελεί όμως ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του ψαροντούφεκου (έρχομαι.....)

Παναγία της Χοζοβιώτισσας
Από ότι διάβασα όποιος πάει στο νησί πρέπει να επισκεφτεί το Βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας που βρίσκεται πάνω στη πλαγιά του βράχου στα 300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας αποτελώντας ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα.
Άλλος ένας λόγος που θέλω να πάω είναι το πασίγνωστο ρακόμελο που σερβίρουν στο νησί αλλά και η ψημένη ρακί. Υπάρχει έστω και ένας που δεν έχει συνδυάσει διακοπές με ρακί και μεζέδες...;

Εν κατακλείδι η Αμοργός είναι ένα κλασικό νησί των Κυκλάδων με τη κλασική τους αρχιτεκτονική των λευκών κτισμάτων, τους αρχαιολογικούς χώρους που διατηρούνται τμήματα τους ακόμα, τις παραλίες της, και το καλό φαγητό. Όπως και να έχει αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό στους λάτρεις της ησυχίας , και της περιπέτειας. Καλό μας ταξίδι όταν πάμε και καλά να περάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου