Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στην Αίγινα ( Christmas in Aegina)

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και όχι μόνο, αλλά σε όλο το κόσμο κυρίως με υγεία. Ας είναι τα τελευταία δύσκολα Χριστούγεννα που περνάμε και από του χρόνου να κυλάνε όλα καλύτερα.
Τα φετινά μου Χριστούγεννα αποφάσισα να τα περάσω στην Αίγινα μετά από πολλά χρόνια μαζί με τη κοπέλα μου (τη ξανθούλα μη ξεχνιόμαστε)
Καΐκι στολισμένο στο Λιμάνι
Ο λόγος ήταν ότι με τις δουλειές  μας δε βλέπαμε ο ένας τον άλλον όσο θα θέλαμε το τελευταίο καιρό, παρόλο που μένουμε μαζί. Έτσι  πήραμε και οι δύο άδεια τη Παρασκευή και την κάναμε για Αίγινα από τη Πέμπτη το απόγευμα για να περάσουμε τα καλύτερα Χριστούγεννα των τελευταίων ετών.

Το λιμάνι όπως κάθε χρόνο ήταν στολισμένο, όπως και μερικά καΐκια με φωτάκια ενώ είχαν έρθει και αρκετοί παραθεριστές όχι όμως όσοι και τα παλαιότερα χρόνια κυρίως λόγω κρίσης. Οι καφετέριες ήταν στο ίδιο κλίμα και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήταν ότι τώρα έχουμε Χριστούγεννα και δε κοιτάμε κρίση.

Αφού λοιπόν πήγαμε super market και πήραμε τα απαραίτητα πήγαμε σπίτι όπου η πρώτη κίνηση ήταν να ανάψουμε το τζάκι να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας. Όταν επιτέλους ζεσταθήκαμε και  τακτοποιηθήκαμε
Τζάκι
μαζί με τη ξανθούλα φτιάξαμε μελομακάρονα τα οποία απλά ήταν εκπληκτικά....(εγώ απλά ζύμωσα).

Χαζέψαμε τηλεόραση και μετά πέσαμε σαν ξεροί για ύπνο.

Παρασκευή, μέρα για ψώνια στα μαγαζιά και καφέ στη Πέρδικα, αν και ο καιρός δε μας έκανε τη χάρη λόγω βροχής και κρύου. Ίσως να ήταν και καλύτερα έτσι αφού μας βοήθησε να μπούμε στο πνεύμα των ημερών. Το ίδιο βράδυ ένα ποτάκι στα Περδικιώτικα ήταν αρκετό για να μας ξεγελάσει ότι βγήκαμε.

Η καλύτερη μέρα όμως ήταν η παραμονή των Χριστουγέννων επειδή περιμέναμε και δύο φιλικά ζευγάρια το βράδυ να περάσουμε μαζί. Είχαμε εφοδιαστεί με μπριζόλες, λουκάνικα, και όλα τα σχετικά για να μπούνε στο τζάκι και μετά είχαμε και κάστανα από το χωριό της ξανθούλας. Το αποτέλεσμα φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες...

Μπριζόλες

Κάστανα
Όπως καταλαβαίνεται σκάσαμε στο φαΐ ενώ τα παιδιά μας είχαν φέρει και παγωτό από το Μελένιο. Το βράδυ ολοκληρώθηκε με αρκετές παρτίδες poker και όχι τα παραδοσιακά 21 ή 31 αφού η παρέα είναι fan του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Κυριακή γαλοπούλα δεν είχαμε αφού θα ήμασταν τα δυο μας μόνο, οπότε αποφασίσαμε να ψήσουμε χοιρινό με πατάτες. Τελικά όμως έπεσαν τηλέφωνα και βρεθήκαμε όλη η παρέα πάλι μαζί, μοιράζοντας τα φαγητά μεταξύ μας οπότε είχαμε σπανακόπιτες, γαλοπούλα, σαλάτες και άλλα.
Εν κατακλείδι περάσαμε πολύ όμορφα και ελπίζω ο Θεός να μας έχει καλά και του χρόνου, ώστε να το επαναλάβουμε αν όχι στην Αίγινα, και κάπου αλλού αλλά μακριά από την Αθήνα ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου