Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Κερκυρα (Corfu) Part I

Κέρκυρα
Κέρκυρα λοιπόν, το πασίγνωστο νησί του Ιονίου για το οποίο δε φτάνει μόνο ένα άρθρο για να το καλύψεις μη πω ούτε καν δύο. Οπότε θα ξεκινήσω από το γεγονός ότι την έχω επισκεφτεί το καλοκαίρι του 2002 για μία βδομάδα και κατάφερα να μη δω σχεδόν τίποτα. Ναι το έκανα και αυτό και όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν όταν είσαι πιο πιτσιρικάς δεν σκέφτεσαι όπως όταν έχεις μεγαλώσει, αλλά αυτή είναι η ομορφιά της ζωής να μη ξέρεις ....
Στη Κέρκυρα λοιπόν είχα μείνει στον Κάβο, ίσως το πιο άσχημο μέρος στο νησί :) Για πολλούς λόγους , πρώτον γιατί σκάνε μύτη οι Άγγλοι και καταλαβαίνετε τι γίνεται,  δεύτερον το ίδιο το μέρος δεν είναι τίποτα αξιόλογο αφού το μόνο που έχει είναι μαγαζιά για τους τουρίστες.

Φορτέτσα
Η πόλη της Κέρκυρας από την άλλη πλευρά είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα με πολλές Βενετσιάνικες  επιρροές. Τα πασίγνωστα καντούνια αποτελούν ιδανικό τόπο για περπάτημα και χαλάρωση, ενώ τα μαγαζιά έχουν ένα ιδιαίτερο "χρώμα".  Υπάρχουν δύο καλοδιατηρημένα Βενετικά φρούρια η Φορτέτσα ή παλιό φρούριο και το νέο φρούριο στο λόφο του Αγίου Μάρκου ενώ υπάρχει και πλήθος από εκκλησίες.

Το παλάτι στο Αχίλλειον είναι αλλο ένα πασίγνωστο μέρος που υπήρξε κατά καιρούς θέρετρο για βασιλείς αλλά και καζίνο . Άλλο ένα πανέμορφο μέρος είναι το κανόνι με την εκπλήκτική θέα προς το νησάκι που βρίσκεται το μοναστήρι της Βλαχέρνας, ενώ φαίνεται πεντακάθαρα και το Ποντικονήσι με το Μοναστήρι του Παντοκράτορα. Το Μον Ρεπό απέχει 3 χλμ από τη πόλη της Κέρκυρας και προκειται για άλλο ένα παλάτι που έζησαν βασιλείς με πιο γνωστή από όλες τη πριγκίπισσα Σίσσυ πριν χτιστεί το Αχίλλειον και αποτελεί ένα κόσμημα για το νησί.
To be Continued.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου