Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Θεοφάνεια στην Αίγινα!

Καλησπέραααα και Καλή Χρονιάαα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και να σας ευχηθώ τα καλύτερα που είχατε το 2011 να είναι τα χειρότερα του 2012, κοινώς να έχετε μία ακόμα καλύτερη χρονιά με υγεία και αγάπη. Όλα τα άλλα θα τα βρείτε στη πορεία (αν και να έχει πια κανείς και δουλειά είναι ισάξια ευχή).

Ξέρω θα σας πω πάλι για Αίγινα αλλά τι να κάνω αφού εκεί είναι το εξοχικό, οπότε τα έξοδα για το ταξίδι για τη διαμονή, το φαγητό και τη διασκέδαση είναι ελάχιστα. Αυτή τη φορά έχω και άδεια οπότε είμαι στο νησί από τη Δευτέρα. Τώρα όμως δεν είμαι με τη Ξανθούλα αλλά με το φιλαράκι μου για ψαροντούφεκο. Μη φανταστείτε δεν είμαστε τίποτα κομάντο ψαρεύουμε στα 13 μέτρα αλλά άμα χρειαστεί πάμε και πιο βαθιά για μία βολή και μόνο. Δυστυχώς το νησί είναι πολυψαρεμένο, με αποτέλεσμα τα κλασικά μέρη που πάμε χρόνια τώρα και μας φύλαγαν πάντα εκπλήξεις να μη μας έχουν χαρίσει ακόμα στιγμές χαράς. Όπως και να έχει πάντως έχουμε μαζέψει μερικά χταποδάκια και τρεις πολύ καλούς σαργούς. Το ένα από αυτά μαζί με τους σαργούς ψήθηκαν και φαγώθηκαν χτες.

Ένα μυστικό για το χταπόδι είναι να γδάρθεί δηλ να αφαιρεθεί αυτή τη γλοιώδη πέτσα που έχει στην οποία οφείλεται η σκληράδα του. Οπότε το πιάνετε, το χτυπάτε, το παραγουλιάζετε, το κρεμάτε και μετά το γδέρνετε ενώ το ψήνεται για 10 λεπτά στα κάρβουνα. Κόψτε το κομμάτια και βάλτε το σε μπολ με λάδι/βαλσάμικο 3/1 περίπου και ρίγανη. Περιμένω εντυπώσεις.....

Όσο για τα Θεοφάνεια μη περιμένετε να βουτήξω αύριο στο λιμάνι να πιάσω το Σταυρό, αφού λογικά θα είμαστε στα βόρεια (έχει νοτιάδες αύριο) για το τελευταίο ψάρεμα., αφού το Σάββατο έρχεται η ξανθούλα οπότε τα κεφάλια μέσα ;).

Αυτό που με στεναχωρεί πάντως είναι ότι στο νησί υπάρχουν πια πολλά κλειστά μαγαζιά, κόσμος δε κυκλοφορεί,  ενώ η προσέλευση του κόσμου από Αθήνα δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Το βλέπω και από μένα πια αφού  παλαιότερα ερχόμουν πολύ συχνότερα, ενώ τώρα διαλέγω και τον Αγ. Νεκτάριο (πλοίο της γραμμής)  για να έρθω, επειδή είναι ο πιο φτηνός.

Θα μας κόψουν και τα χόμπι έτσι όπως πάει.....

Άσχετο με το blog και το θέμα του αλλά ένα τραγουδάκι που μου αρέσει πολύ τώρα τελευταία.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου