Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Allianz Direct Online Ασφάλεια Μοτο

Όλοι οι άνθρωποι, είτε οδηγούμε μηχανή είτε όχι, αντιλαμβανόμαστε το πόσο σημαντικό είναι το θέμα της ασφάλειας. Και η λέξη ασφάλεια σε αυτή την περίπτωση είναι διττής σημασίας. Πρωτίστως αναφερόμαστε στην ασφάλεια του αναβάτη και μετά στην ασφάλιση του οχήματος.
Είναι σκληρή η πραγματικότητα όσον αφορά στα στατιστικά γύρω από τα τροχαία ατυχήματα με τις μοτοσυκλέτες, σοβαρά ή με απλές υλικές ζημιές, μια πραγματικότητα που κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες αναγνώρισαν και δημιούργησαν πολύ σημαντικά πακέτα κάλυψης για μηχανές.
Ασφάλεια Μότο
Το κόστος σίγουρα θα πρέπει να απασχολεί τους ιδιοκτήτες, προτεραιότητα έχουν, όμως, άλλα ζητήματα που θα πρέπει να προσδοκούν από την ασφάλιση τους. Η συχνότητα σε ατυχήματα λόγω του βαθμού έκθεσης σε κινδύνους στο δρόμο αυξάνει τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων καθώς και τις υποχρεώσεις των εταιριών.
Καλύψεις αστικής ευθύνης προς τρίτους, ασφάλεια κλοπής – αναγκαία κάλυψη για μότο -, βανδαλισμών, φωτιάς, οδικής βοήθειας κλπ θεωρούνται απαραίτητες στα συμβόλαια και οι ιδιοκτήτες οφείλουν να αναλογιστούν σοβαρά τι θα ζητήσουν να συμπεριληφθεί σε αυτά.
Σοβαρό ρόλο παίζει, επίσης, το κόστος της ασφάλισης και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε περιπτώσεις πχ κλοπής ή μερικής καταστροφής. Οι πολύ οικονομικές ασφάλειες μπορεί να βολεύουν σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση των περισσότέρων, παρόλα αυτά, όμως, δεν είναι πάντα οι πιο ιδανικές ή αυτές που στην πιθανότητα που κάτι πάει στραβά θα διευκολύνουν την κατάσταση.
Όπως στις περιπτώσεις ασφάλειας αυτοκινήτου ή της υγείας είμαστε αρκετά σχολαστικοί, έτσι θα πρέπει να γινόμαστε και όταν ασφαλίζουμε τη μοτοσυκλέτα μας. Μπορεί μια μηχανή να έχει μικρότερη εμπορική αξία συνήθως από ένα αυτοκίνητο, είναι, παρόλα αυτά, υψηλής σημασίας να είναι ασφαλισμένη όπως προβλέπεται ώστε να μετακινούμαστε με ασφάλεια.
Για να έχουμε τη δυνατότητα, λοιπόν, να απολαμβάνουμε την αίσθηση ελευθερίας που μας δίνει μια μηχανή θα πρέπει να τηρούμε 3 ιδιαίτερα σημαντικούς κανόνες: να σεβόμαστε τον κώδικα, να βάζουμε κράνος και να ασφαλίζουμε το όχημα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου