Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Άγιος Ιωάννης μέρα 2η (Agios Ioannis 2nd day)

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με ένα αναπάντεχο τρόπο. Χτυπάει το κινητό κατά τις δέκα το πρωί διαταράσσοντας την ησυχία που επικρατούσε. Ήταν το φιλαράκι μου, ο οποίος αποφάσισε τη προηγουμένη το βράδυ, να πάρει το καράβι με τη κοπέλα του και να έρθουν χύμα στη Μήλο. Πρώτη του ερώτηση: μ...κα  που είσαι να έρθουμε να σας δούμε. Του εξηγώ ότι είμαστε στον Άγιο Ιωάννη στη τρίτη παραλία και κάνουμε ελεύθερο camping. Δε χρειάστηκε να του πω τίποτα παραπάνω. Είπε ότι έρχεται με το αμάξι φορτωμένο και τη "Λατίνα" του ( η κοπελιά του είναι από Λ.Αμερική) και να μη κουνήσουμε ρούπι από εκεί. Το μόνο που του είπα, είναι αν έχει μαζί του το laptop του, να μη το φέρει γιατί εδώ δε θέλουμε τεχνολογία παρά μόνο κινητό για λόγους επικοινωνίας και ασφάλειας.

Μετά από κανά δύωρο έρχονται φορτωμένοι σα τα γαιδούρια με σκηνή, ψυγειάκι, και μία σακούλα γεμάτη μπριζόλες και λουκάνικα. Εννοείται, μου λέει ότι έχεις φέρει τη κλασική σχαρούλα για ψήσιμο ε; Ξεκινάμε λοιπόν βάζουμε φωτιά, 

ετοιμάζουμε τα τσίπουρα από το ψυγειάκι, οι γυναίκες κλασικά κόβουν σαλάτα, και το κινητό με ένα μικρό ηχειάκι μας κρατάει συντροφιά σε ρυθμούς reggae.
Η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε, ενώ το κεφάλι που είχαμε κάνει εξαιτίας του τσίπουρου, μας οδήγησε όλους σε έναν ύπνο που ακόμα και σήμερα τον μνημονεύω ως τον ύπνο με τις λιγότερες έγνοιες και σκέψεις που είχα ποτέ, ποιος ξέρει ίσως κάποια μέρα το ξαναβιώσω..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου