Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κέρκυρα (Corfu) Part III

Αφού λοιπόν έγραψα για μερικά μέρη που είχα πάει αλλά και περιόδους που θα ήθελα να επισκεφτώ το νησί ήρθε η ώρα να γράψω και για παραλίες του νησιού που είχα πάει. Όποιος πάει στη Κέρκυρα θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μεταφορικό μέσο, αλλά δε χρειάζεται κανένα τζιπ αφού το οδικό δίκτυο του νησιού είναι μια χαρά. Εμείς λοιπόν είχαμε μια παλιά μπέμπα bmw που την είχε αφήσει μόνιμα στο νησί ο πατέρας του παιδιού που μας φιλοξενούσε,  και η οποία τράβηξε τα πάνδεινα από εμάς. 

Πρώτη μας στάση σαν τώρα το θυμάμαι ήταν η Παλαιοκαστρίτσα στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού μία περιοχή με γαλαζόπράσινα κρυστάλλινα νερά, πολλές σπηλιές από τα βράχια , αμμουδιές, αλλα αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ είναι τα παγωμένα νερά που συνάντησα. Έχω βουτήξει σε πολλά μέρη και τον χειμώνα λόγω ψαρέματος, τα νερά της Παλαιοκαστρίτσας τα  ακόμα τα θυμάμαι. Στη περιοχή υπάρχουν μικροί κολπίσκοι με αμμουδιά, κατάπευκες πλαγιές ενώ μπορεί ο καθένας να βρει σύγχρονα ξενοδοχεία που να καλύπτουν όλες του τις ανάγκες για να μείνει. Ξέχασα να αναφέρω ότι η Παλαιοκαστρίτσα απέχει από τη πόλη της Κέρκυρας 25 χλμ περίπου, για όσους επιλέξουν τη διαμονή τους εκεί.

Νοτιοδυτικά του νησιού είχαμε πάει στη παραλία Γλυφάδα  με κύριο χαρακτηριστικό της το πολύ μεγάλο πλάτος της ενώ ήταν και οργανωμένη, τη παραλία του Άγιου Γόρδη ίσως τη μεγαλύτερη στη περιοχή εκεί. Πρέπει να είχαμε παέι και σε μια άλλη αλλά δε θυμάμαι το όνομα της με τίποτα.

 Στα νότια είναι και η περιοχή που έμενα ο Κάβος με μία τεράστια παραλία  περίπου 3 χλμ αλλά με πολλούς Άγγλους που τη γεμίζουν μέρα νύχτα. Όλα τα γύρω χωριά εκεί μαζεύονται για τα μπάνια τους αλλά λόγω του μεγάλου μεγέθους της δεν υπάρχει συνωστισμός από κόσμο.

Είχαμε επισκεφτεί και άλλες παραλίες αλλά πάνε χρόνια από τότε που είχα πάει οπότε δε θυμάμαι και πολλά. Στο νησί της Κέρκυρας θα έμενα άνετα αφού συνδυάζει τα πάντα από ομορφιά, ποιότητα ζωής, διασκέδαση και θα σας πρότεινα να την επισκεφτείτε για να το νιώσετε και εσείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου