Σιγά μην έφτανε μόνο ένα άρθρο για το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας, στο οποίο έπρεπε να γίνει περιγραφή των πιο αξιόλογων σημείων της με βάση τα δικά μου κριτήρια. Στο προηγούμενο άρθρο λοιπόν είχα μείνει στο Αχίλλειον και το Μον Ρεπό με κοινό χαρακτηριστικό και για τα δύο ότι αποτέλεσαν στο παρελθόν οίκους για βασιλείς. Θυμάμαι στο Αχίλλειον απ' έξω είχα αγοράσει ένα βάζο με γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ καθώς και το αντίστοιχο λικέρ του. Ο λόγος προφανής, δε πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να πηγαίνει κάπου και να μη παίρνει κάτι για τη μάνα του και κυρίως γλυκό του κουταλιού. Ενώ είχα πιει και ένα αναψυκτικό με περίεργο όνομα, τσιτσιμπύρα λεγόταν (ας είναι καλά τα laptop το ιντερνετ και η google).
Συνεχίζοντας τη περιγραφή για τη πόλη της Κέρκυρας σε και με βάση των όσων είπα στο προηγούμενο άρθρο, ο επισκέπτης μπορεί να πάει στο αρχαιολογικό μουσείο καθώς και το μουσείο Καποδίστρια για να δει από κοντά το σπίτι της οικογένειας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος.
Αυτό που σίγουρα πρέπει κάποτε να ζήσει κανείς στη Κέρκυρα είναι το Πάσχα όπου επικρατεί χαμός. Όλη τη μεγάλη βδομάδα υπάρχουν εκδηλώσεις με κύριο χαρακτηριστικό τους τη διατήρηση των εθίμων. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι το ρίξιμο μπότιδων από τα μπαλκόνια το Μ.Σάββατο στις 11:00 το πρωί ακριβώς όταν έχουμε τη πρώτη ανάσταση. Παρόλο που δεν το έχω δει από κοντά, παρά μόνο στη τηλεόραση πρόκειται για ένα θέαμα εκπληκτικό που συγκεντρώνει δικαίως τα φώτα της δημοσιότητας στο νησί αλλά και στην Ελλάδα.
Τέλος στη παράδοση του νησιού μεγάλο μερίδιο έχει και το Κερκυραϊκό Καρναβάλι με βάθος ιστορίας 450 ετών και στοιχεία που κρατάνε από την αρχαία Διονυσιακή λατρεία μαζί με Βενετσιάνικες επιρροές. Υπάρχει κλασικά παρέλαση αρμάτων, παρέλαση από γκρουπ και στο τέλος υπάρχει το κλασικό κάψιμο του καρνάβαλου...
to be continued για το ΙΙΙ και τελευταίο μέρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου