Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Διακοπές Στο Κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι

Το Πόρτο Χέλι είναι μια παραθαλάσσια περιοχή όπου κατοικούν περίπου 1900 μόνιμοι κάτοικοι. Αποτελεί τμήμα του νομού Αργολίδας και βρίσκεται στο νότιο άκρο του δήμου Ερμιονίδας, απέναντι από τα νησιά Ύδρα και Σπέτσες. Το όνομά του το πήρε, σύμφωνα με πηγές, λόγω μιας σταδιακής γλωσσικής αλλοίωσης του ονόματος "Αλιείς", της αρχαίας πόλης όπου χτίστηκε το Πόρτο Χέλι. Το όνομα Αλιείς μετατραπηκε σε Χαλιείς και στη συνέχεια Χέλι. Για να γίνει διαχωρισμός από το κοντινό χωριό Χέλι (που τώρα μετονομάστηκε σε Αραχναίο) πήρε το προσωνύμιο «Πόρτο» εξαιτίας του λιμανιού του.


Το Πόρτο Χέλι είναι χτισμένο σε κλειστό κόλπο όπου σχηματίζεται ένα φυσικό λιμάνι και αποτελεί μια από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικές τοποθεσίες της Αργολίδας. πορτο χελι ξενοδοχεια Συνιστά έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του έτους, ενώ η δυτική πλευρά του κόλπου του, ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική των πολυτελών κατοικιών της αλλά και για τη μαγευτική φύση και ήπιο κλίμα της.

Το Πόρτο Χέλι είναι παγκοσμίως γνωστό για τις ακτές του που είναι σπαρμένες με πεύκα, τις πεντακάθαρες παραλίες του και το υπέροχο κλίμα του. Στον γραφικό τόπο μπορεί κανείς να απολαύσει τις βάρκες και τα ιστιοφόρα στη θάλασσα αλλά και να γευτεί ούζο και τοπικούς μεζέδες στις ψαροταβέρνες του. Είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να χαλαρωσουν αλλά και για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Οι εναλλακτικές είναι ατελείωτες - από καθημερινές εκδρομές στα γύρω νησιά, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις και ιστιοπλοΐα, μέχρι πεζοπορία και ιππασία, το Πόρτο Χέλι ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς τουρίστες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου