Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αίγινα (Aegina) Part 1

Αίγινα (Aegina)
Ήρθε η ώρα πια να γράψω και για την Αίγινα στην οποία έχω τη χαρά να έχω και εξοχικό, εδώ και πολλά χρόνια. Το λιμάνι της Αίγινας απέχει από το Πειραιά περίπου 17 ναυτικά μίλια, ενώ σε χρόνους το ταξίδι διαρκεί  1 ώρα και κάτι με ferry boat, και 45 λεπτά με ιπτάμενο δελφίνι. Είναι ένας ιδανικός τόπος για απόδραση από την Αθήνα τα Σ/Κ ενώ επειδή είναι πολύ κοντά στο Πειραιά είναι γεμάτη ζωή, και το χειμώνα.

Διαθέτει πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα και όλες τις εποχές του χρόνου (εκτός από σκι). Έχει αρχαιολογικούς χώρους που πρέπει να επισκεφτεί ο επισκέπτης του νησιού, όπως ο ναός της Αφάιας, ή  η Κολώνα που είναι αριστερά από την είσοδο του λιμανιού μαζί με το αρχαιολογικό μουσείο. Ονομάστηκε έτσι γιατί είναι μοναδικός στύλος  που απέμεινε από το ναό του Απόλλωνα.

Μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη Παλαιοχώρα μια μικρογραφία του Μυστρά με μικρά κελιά ή εκκλησίες από τα οποία τα περισσότερα σώζονται ενώ άλλα είναι υπό κατάρευση. Η Παλαιοχώρα αριθμούσε περίπου 360 τέτοια κτίσματα και ήταν ο τόπος που κατέφευγαν οι Αιγινήτες για να γλυτώσουν από τους Πειρατές. Πρόκειται για ένα μέρος που εκπέμπει μια μαγεία όταν μπαίνεις από κελί σε κελί μυρίζοντας την υγρασία, ανάβοντας κεράκια και βάζοντας τον εαυτό σου να σκεφτεί πως θα ήταν να ζούσε κανείς, στις συνθήκες που έζησαν κάποτε οι άνθρωποι εκει. Στη κορυφή του λόφου υπάρχουν ερείπια από το κάστρο που είχαν χτίσει οι Βενετοί ενώ η  Θέα από εκεί είναι μαγική.

Απένταντι από τη Παλαιοχώρα βρίσκεται το μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου και λίγο πιο χαμηλά βρίσκεται η τεράστια εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου όπου τώρα πια είναι και τα λείψανα του αγίου.

Στο όρος Ανιτσαίο υπάρχει ένα πολύ όμορφο χωριό η Παχειά Ράχη ενώ στη περιοχή υπάρχουν αρχαία απομεινάρια από το ναό του Ελλάνιου Δία. Στη κορυφή του όρους στέκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με απερίγραπτη θέα.


Στο επόμενο άρθρο θα γράψω για παραλίες ενώ θα ακολουθήσει και άλλο που θα αφορά τη διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου