Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Τα Πάντα Σχετικά Με Την Ασφάλεια Μηχανής

Είτε έχετε μόλις ολοκληρώσει με επιτυχία και σκέφτεστε να αποκτήσετε για πρώτη φορά δικό σας όχημα, είτε οδηγείτε εδώ και καιρό, η ασφαλεια μηχανης αποτελεί ανάγκη στην κίνησή σας στο οδικό δίκτυο, καθώς αποτελεί μάλιστα νομική υποχρέωση και η οδήγηση δίχως την κατοχή της επιφέρει κυρώσεις.

Όσον αφορά το εύρος που μπορείτε να επιλέξετε, μπορείτε να επιλέξετε από:

Την ασφάλεια προς τρίτους, η οποία είναι και η προαναφερθείσα υποχρεωτική ασφάλιση. Σε αυτού του τύπου η ασφαλεια μηχανης δηλώνεται ρητά ότι παρέχεται ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε δυνητικά πληγέντες από οδική σύγκρουση και οικονομική αποζημίωση για την όποια φθορά περιουσίας από το άτομο που προκάλεσε τη σύγκρουση, και πως το άτομο αυτό, μέσω αυτού του επιπέδου ασφάλισης, δε λαμβάνει τα παραπάνω.

Την ασφάλεια κλοπής και πυρός. Αυτή αποτελεί ενίσχυση της ασφάλειας προς τρίτους και καλύπτει τη μηχανή που κατέχετε έναντι ολικής κλοπής και κατά φθοράς ή ζημιάς που δύναται να της προκαλέσει κάποια πυρκαγιά.

Και τέλος, τη μικτή, γνωστή και ως πλήρη, ασφάλεια. Αυτού του τύπου η ασφάλιση θα σας καλύψει, τόσο ιατροφαρμακευτικά όσο και οικονομικά, σε περίπτωση σύγκρουσης στην οποία εμπλέκεστε, ακόμη και αν την έχετε προξενήσει εσείς, υπό τις συνθήκες που η σύγκρουση δεν έχει προκληθεί από οδήγηση υπό συνθήκες μέθης ή από σκόπιμη πρόκληση της σύγκρουσης. Κάλυψη επίσης παρέχεται και σε περίπτωση εκτροπής, κατακρίμνησης ή ανατροπής της μηχανής οι οποίες δεν προκλήθησαν υπό τις προαναφερθείσες συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου