Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αγκίστρι (Agistri)

Το Αγκίστρι βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό κόλπο, πολύ κοντά στην Αίγινα και σε απόσταση μόλις  55 λεπτών από το Πειραιά (με dolphin) . Κύριο χαρακτηριστικό του νησιού είναι η πυκνή του βλάστηση από πεύκα, οι αμμώδεις παραλίες του και τα καταγάλανα νερά του.  Πρόκειται για ένα νησί ησυχαστήριο,  ιδανικό για  ένα τριήμερο μακριά από την Αθήνα. Πιστέψτε με ένα σ/κ εκεί θα σας κάνει να ξεχάσετε δουλειά, laptop, κινητό, αυτοκινήτο, τηλεόραση, ειδήσεις και πάει λέγοντας.

Έχει δύο φυσικά λιμάνια, το  λιμάνι του Μεγαλοχωρίου (ή Μύλος) όπου δένουν τα flying dolphin, και της Σκάλας για τα ferry boat. Και στα δύο υπάρχουν τουριστικά μαγαζιά, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβέρνες ενώ στο Μεγαλοχώρι στεγάζονται και οι υπηρεσίες του νησιού.

Οι αποστάσεις στο νησί δεν είναι πολύ μεγάλες και γίνονται σχετικά εύκολα για όσους έχουν διάθεση για περπάτημα. Η αλήθεια όμως είναι ότι σε μεγάλες ζέστες δεν είναι και ότι καλύτερο οπότε αυτοκίνητο , μηχανή ή ακόμα καλύτερα ποδήλατο θα ήταν ιδανικά.

Οι καλύτερες παραλίες του νησιού είναι η Χαλικιάδα που είναι 500m πιο μετά από τη παραλία της Σκληρής. Για να φτάσει κανείς εκεί περνάει μέσα από ένα στενό μονοπάτι με πεύκα. Το θέαμα όμως τον αποζημιώνει αφού καταλήγει σε ένα καταγάλανο κόλπο με χοντρά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά . Προσοχή μόνο στη κατάβαση  προς τη παραλία γιατί είναι λίγο ζόρικη.

Επίσης αξίζει το κόπο να επισκεφτεί κανείς και τη περιοχή της Απονήσου. Άλλο ένα καταπράσινο μέρος το οποίο έχει και ένα όμορφο ταβερνάκι για ψαρομεζέδες.

Τέλος η μικρή και η μεγάλη Δραγωνέρα είναι δύο παραλίες με άμμο, στις οποίες για να φτάσει κανείς εκεί, περνάει από μια πανέμορφη διαδρομή με πέυκα και θάλασσα.

Το νησί το έχω επισκεφτεί πριν πολλά χρόνια και δυστυχώς πολλά δε τα θυμάμαι ακριβώς, για να τα περιγράψω σωστά. Οπότε υπήρχε και μια μικρή βοήθεια από τον γούγλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου