Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ύδρα (Hydra)

Ύδρα (Hydra) το στολίδι του Αργοσαρωνικού. Ένα νησί με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη ιστορική του παράδοση και την εκπληκτική αρχιτεκτονική του. Κύριο χαρακτηριστικό του νησιού είναι η απουσία αυτοκινήτων και μηχανών. Η μεταφορά γίνεται κυρίως με γαϊδουράκια (προσοχή τη νύχτα στις "νάρκες" που δε φαίνονται στα σκοτάδια) ή με τα πόδια.
Λιμάνι Ύδρας
Το νησί είναι γεμάτο από παλιά αρχοντικά τα οποία διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Είναι πέτρινα και είναι διώροφα ή τριώροφα, ενώ μοιάζουν με φρούρια στην εξωτερική τους όψη. Πολλά από αυτά έχουν το ρόλο μουσείου όπως του Κουντουριώτη και του Κριεζή

Όπως μπαίνετε στο λιμάνι θα δείτε τους Προμαχώνες με τα κανόνια ενώ στη κορυφή του λόφου θα δείτε το ιστορικό αρχείο μουσείο, με κειμήλια από την επανάσταση.  Στην αριστερή πλευρά του λιμανιού θα δείτε το σημερινό κτίριο όπου στεγάζεται η σχολή των εμποροπλοιάρχων.

Θεωρείται κοσμοπολίτικο νησί αφού στο παρελθόν το έχουν επισκεφτεί η Μπριζιτ Μπαρντώ, η Τέιλορ, ο Λένον,οι Rolling Stones, οι Beatles, και πολλοί άλλοι ακόμα, ενώ οι περισσότεροι σύχναζαν στο club Λαγουδέρα.

Μέσο ατομικής Μεταφοράς
Οι παραλίες του νησιού διαθέτουν είτε  άμμο είτε βότσαλο. Μερικές από αυτές είναι :
1) ο Άγιος Νικόλαος με μικρό βότσαλο  και πρόσβαση με θαλάσσιο ταξί ή γαϊδουράκια,
2) Το Καμίνι που είναι ένα μικρό λιμανάκι με ψαρόβαρκες και ταβερνάκια,
3) Το Μαντράκι , μία από τις λίγες οργανωμένες παραλίες του νησιού.
4) Και τέλος η Σπηλιά που είναι πασίγνωστη για όσους προτιμούν τις βουτιές από τα βράχια.

Όταν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την Ύδρα φροντίστε να είναι στα τέλη Ιούνη όπου διοργανώνονται τα Μιαούλια, που είναι αφιερωμένα στο Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη. Διαρκούν τρεις μέρες, αποτελούν μέρος της Ναυτικής Εβδομάδας, ενώ επικρατεί πανηγυρικό κλίμα με πολλά πυροτεχνήματα και τέλος υπάρχει η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας.

Τρεις μέρες στο νησί σας αρκούν για να το γυρίσετε όλο, ενώ δε θα σας λείψει καθόλου από τη καθημερινότητα σας ούτε το computer, ούτε η τηλεόραση και κυριώς ούτε το αυτοκίνητο.

Καλή απόδραση.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου