Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Διακοπές Στην Ερέτρια

Η Ερέτρια είναι μια όμορφη και φιλόξενη πόλη με εξαιρετικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο που συνδυάζει αρμονικά την αρχαία και τη σύγχρονη ιστορία. Απλώνεται στη δυτική ακτογραμμή της Εύβοιας, στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο και είναι λιμάνι με πολυτελή ξενοδοχεία και ιδιαίτερη τουριστική κίνηση, συνιστώντας ευρωπαϊκό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. ξενοδοχεια ερετρια Τοποθετημένη ακριβώς απέναντι από τις βόρειες ακτές της Αττικής, η Ερέτρια συνδέει την Εύβοια με τη Σκάλα Ωρωπού και την Αττική μέσω της πορθμειακής γραμμής Ερέτριας – Ωρωπού αλλά και μέσω του οδικού δικτύου Ερέτριας – Χαλκίδας – Αθήνας.

Οι πανέμορφες παραλίες με τους ορεινούς όγκους σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής κάνουν την Ερέτρια να θυμίζει μια «Μικρή Ελλάδα», προσφέροντας στον επισκέπτη ποικίλες δυνατότητες δράσης. Τα 4 μικρά νησάκια της, το Νησί των Ονείρων ή Πεζονήσι (που συνδέεται με τη στεριά μέσω γέφυρας), το Κολοκύθι, η Αγία Τριάδα και το Ασπρονήσι αποτελούν κάποιες από τις όμορφες ιδιαιτερότητες της περιοχής. Η Ερέτρια είναι μια ειδυλλιακή τοποθεσία και ένας ιδανικός προορισμός για κοντινές αποδράσεις, ενδιαφέρουσες περιηγήσεις και βαθύτερες αναζητήσεις.

Ο ναός του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, η Οικία με τα Μωσαϊκά, το θέατρο, ο λόφος της ακρόπολης, η αγορά, το Ισείον (ερείπια ναού της Ίσιδος και άλλων θεοτήτων) και το Κάτω Γυμνάσιο ή Παλαίστρα είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει κανείς. Στον όμορφο παραλιακό πεζόδρομο μπορούν να ανακαλύψουν μπαράκια, καφετέριες, ψαροταβέρνες και ουζερί. Οι μαγευτικές παραλίες και τα ξενοδοχεία της Ερέτριας αλλά και τα λαμπρά αρχαιολογικά της μνημεία, καθιστούν το παραθαλάσσιο αυτό θέρετρο έναν ελκυστικό προορισμό για όλο το χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου