Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Γιατί Είναι Σημαντική Η Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Δεν υπάρχει δικαιολογία για την οδήγηση χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου - είναι απόλυτα παράνομη στη χώρα μας. Δεν επιτρέπεται να οδηγείτε ένα όχημα σε δημόσιο δρόμο χωρίς τουλάχιστον το πιο βασικό επίπεδο ασφάλισης αυτοκινήτου (την ασφάλιση τρίτων). Νομικά, η ασφάλιση τρίτων είναι το ελάχιστο που χρειάζεστε. Θα σας καλύψει εάν θεωρηθείτε υπεύθυνοι για τροχαίο ατύχημα που προκαλεί τραυματισμούς σε άλλους ή ζημιά στην περιουσία τους. ασφαλειεσ αυτοκινητων Πέρα από την κάλυψη τρίτων, μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε προστασία από πυρκαγιά και κλοπή ή να επιλέξετε ολοκληρωμένη ασφάλιση, η οποία περιλαμβάνει κάλυψη για ζημιές στο δικό σας όχημα, τη λεγόμενη μικτή ασφάλεια.

Η αστυνομία διαθέτει κάμερες αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, ώστε να γνωρίζει αν ένα αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο ή όχι. Εάν σταματήσετε και σας ζητηθεί να παρουσιάσετε τα έγγραφά σας, οφείλετε να παρέχετε στην αστυνομία ένα ενημερωμένο πιστοποιητικό ασφάλισης του αυτοκινήτου σας το οποίο  να βρίσκεται σε ισχύ. 

 Σε περίπτωση που σας πιάσουν να οδηγείτε ένα όχημα το οποίο δεν έχετε ασφαλίσει, θα έχετε σημαντικές κυρώσεις από τον νόμο. Σε πιο σοβαρές υποθέσεις, η αστυνομία θα αποφασίσει εάν θα θεωρηθούν ποινικό αδίκημα και θα παραπεμφθούν στο δικαστήριο. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν περιπτώσεις όπου ένας οδηγός δεν έχει περάσει ποτέ εξετάσεις οδήγησης, έχει δώσει ψευδή στοιχεία, κ.τ.λ Το δικαστήριο είναι σε θέση να εκδώσει χρηματικό πρόστιμο, αποκλεισμό από την οδήγηση κ.α. Η αστυνομία έχει επίσης την εξουσία να κατάσχει το όχημα που οδηγείτε ανασφάλιστος - ακόμα κι αν δεν σας ανήκει.  Άλλες συνέπειες μπορεί να είναι η χρέωση πολύ υψηλότερων ασφαλίστρων του αυτοκινήτου στο μέλλον καθώς και επιπλέον κόστη που συνδέονται με το ατύχημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου