Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Η Success Story Της Coca-Cola

Το όνομα της Coca-Cola ήταν μια πρόταση που έκανε ο λογιστής του αρχικού εμπνευστή  του ποτού - Pemberton, ο Frank Robinson. Καθώς η συνταγή για το σιρόπι απαιτούσε εκχύλισμα φύλλων κόκας και καφεΐνη από το καρύδι κόλα, το όνομα Coca Kola ήταν εύκολο να βρεθεί. Ωστόσο, ο Robinson, ο οποίος ήταν γνωστός για την εξαιρετική του ικανότητα, πίστευε ότι η χρήση δύο C στο όνομα θα φαινόταν εντυπωσιακή στη διαφήμιση. Ως τέτοια η Kola έγινε Cola κι έτσι γεννήθηκε το εμπορικό σήμα. Ο Robinson μπορεί επίσης να πιστωθεί ότι δημιούργησε το πρώτο σενάριο "Coca-Cola" χρησιμοποιώντας τα ρέοντα γράμματα που χρησιμεύουν ως το διάσημο λογότυπο του σήμερα. coca cola greece

Το αναψυκτικό πωλήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό στη βρύση σόδας στο Jacob's Pharmacy στην Ατλάντα στις 8 Μαΐου 1886. Περίπου εννέα μερίδες αναψυκτικού πωλούνταν κάθε μέρα. Οι πωλήσεις για το πρώτο έτος προστέθηκαν συνολικά σε περίπου $50. Ο πρώτος χρόνος επιχείρησης δεν είχε μεγάλη επιτυχία, ωστόσο, καθώς κόστισε στον Pemberton πάνω από $70 σε έξοδα για τη δημιουργία του ποτού, με αποτέλεσμα να υπάρξει απώλεια. Η διαφήμιση ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στις επιτυχημένες πωλήσεις της Coca-Cola και μέχρι το τέλος του αιώνα, το ποτό πωλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Περίπου την ίδια περίοδο, η εταιρεία άρχισε να πουλά σιρόπι σε ανεξάρτητες εταιρείες εμφιάλωσης που είχαν την άδεια να πουλήσουν το ποτό. Ακόμη και σήμερα, η βιομηχανία αναψυκτικών των ΗΠΑ είναι οργανωμένη με αυτή την αρχή.

Το 1969, η The Coca-Cola Company και η διαφημιστική της εταιρεία, McCann-Erickson, τερμάτισαν τη δημοφιλή καμπάνια τους "Things Go Better With Coke", αντικαθιστώντας την με μια καμπάνια που επικεντρώθηκε στο σύνθημα "It's the Real Thing". Ξεκινώντας με ένα τραγούδι επιτυχίας, η νέα καμπάνια παρουσίασε μια από τις πιο δημοφιλείς διαφημίσεις που δημιουργήθηκαν ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου