Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Μέρη Να Επισκεφτείς Στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο είναι μία από τις πόλεις της Κρήτης που έχει πλήθος αξιοθέατα και δραστηριότητες να κάνει ο επισκέπτης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μηνά. Αφιερωμένος στον πολιούχο του Ηρακλείου, η εκκλησία αυτή είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη. Χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, αυτή είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Κρήτη και φημίζεται για την εκτεταμένη θρησκευτική της εικονογραφία. Το εσωτερικό της εκκλησίας έχει όμορφα ζωγραφισμένους τοίχους φωτισμένους από έναν εκπληκτικό πολυέλαιο. Μία από τις τοιχογραφίες που πρέπει να δει κανείς βρίσκεται στον τρούλο και δείχνει τον Χριστό Παντοκράτορα. Μπροστά από την εκκλησία υπάρχει μια υπέροχη πλατεία. Πρόκειται για μια ενεργή εκκλησία με τακτικές λειτουργίες και είναι επίσης η έδρα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Με μια διαδοχή ξένων κατακτητών, η ιστορία της Κρήτης είναι περίπλοκη αλλά συναρπαστική. Το Ιστορικό Μουσείο του Ηρακλείου μετράει 1.700 χρόνια ιστορίας στο νησί, από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους έως τη σύγχρονη εποχή. Εκεί υπάρχουν πληθώρα θρησκευτικών εικόνων, γλυπτά σε πέτρα, κεραμικά, υφάσματα και λαϊκές φορεσιές από τη βυζαντινή, βενετσιάνικη και τουρκική περίοδο, καθώς και ζοφερό χώρο αφιερωμένο στο Κρητικό Κίνημα Αντίστασης και σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν δύο πίνακες του 16ου αιώνα: Το Βάπτισμα του Χριστού και η Θέα στο Όρος Σινά και το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Στον κήπο υπάρχει ένα ήσυχο καφέ, μπροστά από το ανακαινισμένο νεοκλασικό αρχοντικό, 10 λεπτά με τα πόδια δυτικά του παλιού λιμανιού.

Με μια μικρή και εύκολη έρευνα μπορείτε να βρείτε αξιόλογα ξενοδοχεια ηρακλειο κρητης και να απολαύσετε μια άνετη διαμονή και να περιπλανηθείτε στα παραπάνω αξιοθέατα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου