Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σαμοθράκη ( Samothrace ) Part II

Σαμοθράκη, ένα νησί σπάνιας και άγριας ομορφιάς, ένα νησί που νομίζεις ότι ανήκει σε έναν άλλο κόσμο, σε μία άλλη εποχή. Όπως είχα γράψει και στο μέρος I σου βγάζει την αίσθηση ενός μυστηρίου, όπως στη σειρά lost.

Το βουνό λοιπόν της Σαμοθράκης με κορυφή το φεγγάρι ( 1600 μ. περίπου) περιστοιχίζεται από άγρια βλάστηση, ποτάμια, καταρράκτες ενώ σήμα κατατεθέν είναι το φαράγγι του Φονιά και οι βάθρες. Το φαράγγι του Φονιά είναι ένα από τα γνωστότερα και ομορφότερα στην Ελλάδα αφού ένας χείμαρος το διασχίζει δημιουργώντας στη διαδρομή του καταράκτες και πισίνες (βάθρες). Ακόμα θυμάμαι βόλτα με την καναδέζα χειμώνα που έβλεπα τον καταρράκτη παγωμένο με τα νερά να κρέμονται από το βουνό. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές φωτογραφίες από τις βάθρες και το φαράγγι οπότε ψάχνοντας βρήκα δύο που μου αρέσουν....
Βάθρες

  


Όσο για τις παραλίες του νησιού, τη περίοδο που ήμουν στη Σαμοθράκη δε μπόρεσα να τις απολαύσω κάνοντας μπάνιο παρά μόνο από τη στεριά. Αυτές πάντως που θυμάμαι να μου είχαν κάνει εντύπωση ήταν ο Κήπος μια μεγάλη παραλία με βότσαλο από την οποία έβλεπες απέναντι την Ίμβρο, και η παχιά Άμμος η οποία όπως μου είχαν πει οι κάτοικοι είναι η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού. Υπάρχουν ακόμα πολλά μέρη να επισκεφτεί κανείς, τα οποία όμως δεν είναι προσβάσιμα από στεριά, αλλά μόνο με καραβάκι. Μερικά από αυτά είναι ο Βάτος , το Κρεμαστό , το Κατάρτι, τα οποία απλώνονται μεταξύ Παχιάς άμμου και Κήπων. Όπως έχω ξαναπεί ένα laptop και μία σύνδεση στο internet κάνουν παπάδες, έτσι λοιπόν βρήκα μια φωτογραφία για μια περιοχή που τη λένε τα Πανιά της Γριάς. Οι ντόπιοι έδωσαν αυτή την ονομασία επειδή ο μύθος έλεγε ότι μια γριά άπλωσε κάποτε τα πανιά της εκεί και αυτά έγιναν ένα με τον βράχο.
Κρεμαστό νερό

Πανιά της Γριάς
Όπως και να έχει η Σαμοθράκη είναι ένα νησί για όσους είναι φυσιολάτρες και λάτρεις διακοπών που βασίζεται στο camping, στις εκδρομές με σκάφος και στις πεζοπορίες. Κοινώς δεν είναι για κοσμικούς στυλ Μυκόνου, Σαντορίνης κλπ αλλά για λίγο πιο tough κόσμο.

Σίγουρα θα την ξαναεπισκεφτώ αλλά για διακοπές αυτή τη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου