Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Φολέγανδρος (Folegandros the End)

Βορεινά
Αγ.Νικόλαος
Τελευταίο άρθρο για τη Φολέγανδρο στο οποίο θα γίνει μια σύντομη περιγραφή για τις υπόλοιπες παραλίες .
Σύνολο εμείς μείναμε στο νησί έξι νύχτες, αριθμός μεγάλος αφού και με τέσσερις, το νησί το γυρνάει σχετικά όλο κάποιος. Αυτό βέβαια μας έδωσε τη δυνατότητα  να πάμε και σε μέρη που δε θεωρούνται και τα καλύτερα.

Ένα από αυτά είναι και τα Βορεινά, στα οποία λόγω κάποιας κατολίσθησης το χειμώνα, χάθηκε σχεδόν ολόκληρη η παραλία κάτω από βράχους, ενώ  επειδή είναι πάνω στο Βορρά έχει πολύ συχνά κύμα. Η πρόσβαση και εκεί γίνεται κλασικά μόνο από μονοπάτι, το οποίο ήταν δύσβατο επειδή δεν είχε πατηθεί από κόσμο (έκαναν πάρτι τα αγκάθια στα πόδια μου).

Πολύ όμορφη παραλία επίσης είναι ο Αγ. Νικόλαος, με μπόλικα αλμυρίκια για να ξαπλώνεις στη σκιά και πολύ όμορφο βυθό στα ρηχά για όσους θέλουν να μαζεύουν βότσαλα. Πρόσβαση με δύο τρόπους: είτε με καραβάκι από την Αγκάλη είτε με εύκολο μονοπάτι από εκεί για είκοσι λεπτά περίπου. Στη πορεία θα δείτε και τη παραλία του Γαλίφου, μια πολύ μικρή και όμορφη παραλία αλλά πάντα με κόσμο. Στον Αγ. Νικόλαο να πάτε νωρίς, αν έχετε σκοπό να περάσετε όλη μέρα εκεί για να προλάβετε κανένα αλμυρίκι ελεύθερο.

Οι υπόλοιπες παραλίες του νησιού δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Το Λιβάδι που είναι και το Camping, είναι μια κλασική παραλία με άμμο. Στο Αυλάκι έπεσε και εκεί βράχος το χειμώνα αν θυμάμαι καλά, ενώ Αγ.Γεώργιος και Λυγαρία είναι λίγο ζόρι να πας με τη μηχανή, γιατί έχει απότομη κατηφόρα.

Αν με ρωτήσει κανείς για το ταξίδι στη Φολέγανδρο θα του πω πραγματικά τα καλύτερα και για το νησί αλλά και για τον κόσμο εκεί. Αν δεν έχετε αποφασίσει διακοπές για το καλοκαίρι και ψάχνετε κάτι σχετικά ήρεμο, είναι ένα νησί που πρέπει να είναι ψηλά στις επιλογές σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου